Frigivningsregler

Regler og anbefalinger

For at højne sikkerheden i klubben omkring udlån af vores materiel og for at man ikke skal være tvivl om den potentielle fare ved havkajakroning (specielt i vinterhalvåret), har Snaptun Kajakklub besluttet at indføre nogle simple og virkningsfulde regler og anbefalinger for lån af klubbens udstyr og for deltagelse i klubbens arrangementer.

Medlemskab:

For at blive medlem af klubben og komme på vandet, skal man vise et svømmebevis på minimum 600 meter.

Regler for frigivelse:

Vi følger Havkajaksamrådet retningslinier

1. Minimum 50 km sammenlagt roning i farvandet omkring Snaptun og Horsens fjord.
  2. Gennemgået en kæntringsøvelse i havet sammen med en instruktør.
  3. Udvise grundlæggende kendskab til vind, vejr- og strømforhold i Horsens fjord området.

Generelle anbefalinger:

1. Før logbog.
    Udover glæden ved at læse om dine tidligere oplevelser, er din logbog også værdifuld dokumentation såfremt at du på et senere tidspunkt vil videreuddanne dig eller hvis du vil med på en spændende tur. En logbog er din dokumentation for din kunnen.
  2. Ro aldrig alene.
    Sikkerhedsmæssigt er alting meget nemmere og hurtigere såfremt at du har en makker med. Desuden har du mulighed for en andens vurdering af forholdene.
  3. Medbring altid nødvendigt sikkerhedsudstyr.
    Som minimum bør du medbringe en pagajflyder og en pumpe. Desuden bør du medbringe kompas (evt. et håndholdt), en fløjte og nogle nødraketter. Sidstnævnte tre ting fylder næsten intet og kan ligge i din vest. Endelig er en vandtæt pose med tørt tøj absolut en rar ting at have med hvis man skulle være uheldig at kæntre langt væk hjemmefra. En mobiltelefon i en vandtæt pose er også en god ting at medbringe.
  4. Deltag i redningsøvelser.
    Mange steder i landet har du mulighed for at komme i svømmehal eller komme på kursus hvor du kan lære at mestre din kajak under alle forhold. Dette er suveræn god træning som du ikke bør undervurdere.
  5. Overvurdere ikke dine egne evner.
    Det er nemt at komme til at ro for langt væk eller pludselig at ro ind i et uvejr. Tænk dig om inden du laver et langt kryds eller ror ud i større bølger end du er vant til. Det er ingen skam at melde fra, men det er en skam at drive til Samsø ved siden af sin kajak fordi man ikke meldte fra.
  6. Vær aktiv.
    Man lære ikke at blive en dygtig kajakroer ved at sidde hjemme i sofaen. Kom med ud på så mange klubture som muligt – det er den bedste måde at samle erfaring på.